Underbara M har hittat ännu ett sätt att använda rabarber på: vaniljkokt rabarber. Enligt receptet ska det vara mascarpone till, men vi kör Hägen Daas Vanilj och lägger till krossade mandelbiscotti. Det sistnämnda mitt förslag. Jag kan när jag vill.
Supergott!
![]() |
Vaniljkokt rabarber med smulad mandel biscotti och vaniljglass Recept: https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/v/vaniljkokt-rabarber-med-kardemumma-och-mascarpone/ Utförande: Mattias Berglund Foto: Chatrin Svensson |
Vaniljkokt rabarber och kardemumma och mascarpone
Recept källa: Coop recept
4 portioner
200 g rabarber
1 vaniljstång
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl strösocker
Mascarponecrème:
1 dl mascarpone
1 tsk stött kardemumma
1 msk honung
Ansa rabarbern och skär den i cirka 10 centimeter långa stavar.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön med vin, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och lägg i rabarberstavarna. Sjud 7-8 minuter.
Blanda mascarpone, kardemumma och honung till en jämn kräm.
Servera rabarbern ljummen eller kall i portionsskålar med en klick
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar