Dagens träningspass: 10 min crosstrainer + 30 min core + 10 min skidmaskin + 10 min crosstrainer (igen) allt på SATS.
I dagens bedrifter ingår också rotlådan på morot och kålrot:
ca 750 g kålrot
ca 750 g morot
1 grönsakstärning eller skinkspad eller lättsaltat vatten
1 1/2 – 2 tsk salt
2 lättvispade ägg
mald vit- eller svartpeppar efter smak
1 msk ströbröd
Skala och skär kålroten i stora bitar. Koka i skinkspad eller lättsaltat vatten i 30 min. (Jag brukar ta en grönsakstärning istället.)
Efter 30 minuter – Lägg i lika mycket skalade och skurna morötter. Koka tills rotsakerna är nät och jämnt mjuka.
Häll av spadet och mosa rotsakerna. (Pressa genom en purépress/mosa med potatisstöt/kör till mos i matberedare eller vad som finns till hands.) Blanda moset med 1 1/2 – 2 tsk salt. (Kanske ännu mindre till mos kokt med skinkspad.) Blanda i två lättvispade ägg och mald vit- eller svartpeppar efter smak.
Bred ut massan i en smord, låg ugnssäker form. Gör räfflor i moset med en gaffel och strö på ströbrödet.
Grädda rotlådan mitt i ugnen i 200 grader ugnsvärme i ca 30 minuter.
Källa: Vinterns Goda Ting, Anna Bergenström & Fanny Bergenström
Rotlåda Foto: Chatrin Svensson |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar