Sidor

söndag 26 maj 2013

Rabarber på nytt sätt (Fredag 17 maj 2013)


Underbara M försöker ständigt finna nya användningar för den där rabarberbusken som aspirerar på att ta herraväldet över hela uteplatsen. Det har blivit rabarberpaj, chutney och rabarber"sylt" av den i omgångar. (Kan man göra sylt på annat än bär? Men ni fattar vad jag menar.)

Nu har jag hittat ett drinkrecept i MåBra-tidningen som kräver rabarber. Det var inte särskilt svårt att övertyga Underbara M om att prova det. Det där med att blanda drinkar är inte riktigt min grej. Möjligen att garnera dem med paraplyer och diverse partydjur. I vart fall blev drinkarna riktigt bra. Kanske lite söt i orginalreceptet, men det går ju att finjustera. Bäst av allt är att de verkligen smakar sommar!



Ullas rabarber coctail
http://recept.mabra.com/ullas-rabarbercocktail/
Foto: Chatrin Svensson


Receptkälla: Må Bra nr 6, 2013 
Ingredienser -6 port

Sockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten
100 g skivad rabarber
2 msk råsocker
1 dl citronjuice
1 dl sockerlag
24 cl vodka
krossad is

Garnera med: myntakvistar

Så här gör du:
Koka strösocker och vatten 2–3 minuter till en sockerlag och låt kallna. Krossa rabarber med råsocker tills sockret smält. Tillsätt citronjuice och sockerlag och muddla (stöt ihop) ordentligt. Fördela i 6 glas. Fyll på med vodka och krossad is och rör runt.

Psst: 52 % av kalorierna kommer från alkohol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar