Sidor

söndag 14 juli 2013

Måndagsdans (Måndag 1 juli 2013)


Har ni varit på Yasuragi spa? Mer än en gång? Börjat få en samling med rockar och undrar vad de är bra till? Kanske dags att börja dela ut dem till behövande dansare då -dels så fungerar de utmärkt när man ska sjava sig ner till duscharna och dels utgör de ett väldigt smidigt sätt att klä ut sig till tisdagens maskeraddans. (För egen del kommer jag att hoppa över maskeradansen. Vi ska ha spelkväll när Perikles spelar.)


Yasuragi Spa goes Dansveca på Öland
Foto: Mattias Berglund


Jag har lite svårt att ställa om det där med dygnsrytmen så trots att vi lägger oss vid 2-3 snåret till grannens dunka-dunka musik tre rader upp vaknar jag med ett ryck vid 7. Då tycker kroppen att jag haft sovmorgon. Jag tar igen det med en liten vilopaus mitt på dagen istället.

Just den här morgonen är Underbara M också i farten hyfsat tidigt. Han har en sats surdegsbröd på  jäsning så det ska bli lyxfrukost.

I väntan på frukostdeltagarna
Foto: Chatrin Svensson


Så här glad och nöjd blir man om man får nybakat surdegsbröd till frukost
Foto: Chatrin Svensson


Dagens uppgift för vår del är att proviantera i Borgholm och under frukosten görs det upp en shoppinglista. U har bespetsat sig på middagen igen och sätter igång med långkok på högrev och fläsk. Två varianter alltså i varsin gryta, i varsin ugn. Faktiskt ganska smart Ölandsmat för det sköter sig själv i ugnen.

För morgondagens middag finns också redan storstilade planer och jag kan redan nu förvarna om att ifall man råkar vara vegetarian eller förtjust i grisar så kan man hoppa över att läsa det inlägget.

Vi är tillbaka i sista minuten för en lunchbjudningen med hamburgare hos L och L. Himla stressigt här på Öland... L och L har lite mer lyxgrillsvarianten. De har husvagn och är inte så begränsade av vad som kan packas med. I alla fall hinner vi mysa en stund. Jag har inte lust att stressa på Öland. Det är inte det som är semester för mig.

så Underbara M och jag är lite på efterkälken till nästa anhalt: bastun. Med den uppvärmningen blir det badat även denna dag.


Bastutillbehör
Foto: Chatrin Svensson


Bastu
Foto: Chatrin Svensson


Sommar
Foto: Chatrin Svensson


Svalka
Foto: Cjatrin Svensson


Efter det här tar jag en pre-middagslur. Just den här danskvällen har jag en del förväntningar på (farligt, jsg vet) och jag vill gärna orka studsa non-stop ända fram till 02.

Dagens två långkok på högrev och fläsk ala texas chilli med salsa, nachos och nanbröd från grillen smakar gudomligt. Varför gör vi aldrig det hemma? Måste memoreras!

Non-stop Zlips och Sannex blir inte den höjdare jag bespetsat mig på. Trots ett varv ner till stugan för ett klädbyte och en omstart vill det sig inte riktigt. Låtvalen är inte så bra som jag hoppas på. Jag är inte tillräckligt snabb vid bytena. (Jag ÄR imponerad. Om folk hade bytt partner lika snabbt när vi håller kurs hade vi nog hunnit med dubbelt så mycket på en lektion. Och då vet de dessutom i förväg vem de ska byta till men lyckas ändå inte få till det lika snabbt.) Det är ovanligt rörigt på dansgolvet också så den där riktiga dansupplevelsen blir inte av.

Men är inte det lite typiskt också när man har bespetsat sig? Annars brukar min ölandstaktik, sedan många år tillbaka, vara att satsa på upplevelserna utanför dansen, dvs minglet på dagarna, göra utflykter, äta gott, jogga, bada etc. och låta eventuell bra dans vara en bonus. För helt ärligt så har jag bättre dans hemma.

Vi avslutar dansen i förtid och ordnar natt-fika på flamberade jordgubbar med glass istället.


Flamberar jordgubbar med Limoncello
Foto: Chatrin Svensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar