Vi har hittat vårt upplägg nu:
Risgrynsgrötfrukost, lunch med sill och lax, middag med köttbullar, skinka och jansson. Maximal matnjutning utan att dö av magknip.
Underbara M som varit ledig innan jul stod för mesta fixet och hade lagat följande:
- Vörtbröd på surdeg
- Två sillinläggningar varav en med Ölandsdigestiv vilket kändes extra festligt. Ett minne från en dansvecka på Öland. Tror inte det går att köpa längre?
- Ugnsbakad skinka
- Äppelmos
- Senap
- Janssons frestelse
- Rödbetssallad på egna inlagda rödbetor
- Sallad på äpple, hasselnötter, purjo och gräddfil
- Saffransbullar
- Pepparkakor
- Ingefärsknäck
Himla lyxigt! Genom en miss i planeringen lyckades jag bidra med egenkryddad snaps. Vi hade glömt att köpa ny OP, men Underbara M hittade snapsen jag kryddade till midsommar för två år sedan. Funkade utmärkt när bottensedimentet silats av… (Sedan har jag gjort två sorters knäck också, men annars bidrar jag mest med dukning, trivsel och allmänt glatt humör.)
Vi såg faktiskt Kalle i år. Det var länge sedan. Och jag behöver inte upprepa det nästa år. Lite förvånad blev jag när jag upptäckte att den snedögda stereotypa kinesiska dockan är kvar, nu när den färgade dockan censurerats bort liksom juden i leksaksparaden?
Senare på kvällen bänkade vi oss för Karl-Bertil som var sig lik i alla fall.
Maten motionerade vi ner med en liten promenad i regnet till Drömträdgården. Jag kallar den så för när snön fallit och belysningen kommit upp så ser det sagolikt ut. Det är svårt att göra den rättvisa på foto. Och i år finns ju ingen snö heller, men ni får väl föreställa er…
NK Konfektyr Foto: Chatrin Svensson |
Karl-Bertil Foto: Chatrin Svensson |
Chevrolet avenue Foto: Chatrin Svensson |
Drömträdgården Foto: Chatrin Svensson |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar