Ur: "Annas sparmat" av Anna Bergenström Foto: Chatrin Svensson |
Jag gör biffarna små som de ska vara enligt receptet och då funkar de utmärkt till potatis i någon form, till ris, till pasta, ja ni fattar. För egen del älskar jag timjansås till. (Grädde, salt, peppar och löjligt mycket timjan.)
Biffarna passar dessutom synnerligen väl i wraps. Just wraps med olika fyllning har varit min jobblunch sedan jag kom tillbaka från semestern. På det viset hinner jag med lunchpromenaden i Enköping. Om jag inte vill gå soptippen runt, och det är jag inte jätteförtjust i, så återstår inget annat än att ta bilen en bit och då blir det lite knepigt att hinna äta också. Wraps kan man däremot smaska i sig på vägen dit eller faktiskt under promenaden.
Citronfjäril Foto: Chatrin Svensson |
I övrigt lunkar dagen på. Det vilar en lätt stiltje över anläggningen vilket på sätt och vis är tur, för allt eftersom jag börjar plocka i högarna på skrivbordet och i mailen så har en lång to-do-lista börjat ta form och nu har jag förhopningsvis en lucka att hinna ikapp den. (Vi måste ha haft en väldigt bra semester för det känns lite som att jag tappat minnet. Varje uppgift jag snubblar över känns först helt ny innan dimmorna lättat i hjärnan).
På kvällen grillar vi korv på baksidan av huset. Där ligger solen kvar längre. Jag läser Utemagasinet och längtar till fjällen. Underbara M bläddrar i mattidningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar