Sidor

lördag 19 juli 2014

Saken är biff (Torsdag 2014-07-17)


Igår var jag huslig och gjorde senapsbiffar. Inte ofta jag verkligen planerar att stå i köket. Det här är ett favoritrecept som kommer från en av Anna Bergenströms kokböcker: ”Annas sparmat”. (Det är även hon som skrivit ”Vinterns goda ting”, en bok jag säkerligen bloggat om tidigare.) I vart fall är de där biffarna med dijonsenap, lök och kapris verkligen goda. Jag tror inte boken går att köpa längre, om man inte hittar den i ett antikvariat förstås.


Ur: "Annas sparmat" av Anna Bergenström
Foto: Chatrin Svensson



Jag gör biffarna små som de ska vara enligt receptet och då funkar de utmärkt till potatis i någon form, till ris, till pasta, ja ni fattar. För egen del älskar jag timjansås till. (Grädde, salt, peppar och löjligt mycket timjan.)

Biffarna passar dessutom synnerligen väl i wraps. Just wraps med olika fyllning har varit min jobblunch sedan jag kom tillbaka från semestern. På det viset hinner jag med lunchpromenaden i Enköping. Om jag inte vill gå soptippen runt, och det är jag inte jätteförtjust i, så återstår inget annat än att ta bilen en bit och då blir det lite knepigt att hinna äta också. Wraps kan man däremot smaska i sig på vägen dit eller faktiskt under promenaden.


Citronfjäril
Foto: Chatrin Svensson

I övrigt lunkar dagen på. Det vilar en lätt stiltje över anläggningen vilket på sätt och vis är tur, för allt eftersom jag börjar plocka i högarna på skrivbordet och i mailen så har en lång to-do-lista börjat ta form och nu har jag förhopningsvis en lucka att hinna ikapp den. (Vi måste ha haft en väldigt bra semester för det känns lite som att jag tappat minnet. Varje uppgift jag snubblar över känns först helt ny innan dimmorna lättat i hjärnan).

På kvällen grillar vi korv på baksidan av huset. Där ligger solen kvar längre. Jag läser Utemagasinet och längtar till fjällen. Underbara M bläddrar i mattidningar.


Men rosé funkat säkert till grillad korv, eller?
Foto: Chatrin Svensson



Taylor and Jones
Foto: Chatrin Svensson



Utemagasinet
Foto: Chatrin Svensson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar