Underbara M har hittat ännu ett sätt att använda rabarber på: vaniljkokt rabarber. Enligt receptet ska det vara mascarpone till, men vi kör Hägen Daas Vanilj och lägger till krossade mandelbiscotti. Det sistnämnda mitt förslag. Jag kan när jag vill.
Supergott!
Vaniljkokt rabarber med smulad mandel biscotti och vaniljglass Recept: https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/v/vaniljkokt-rabarber-med-kardemumma-och-mascarpone/ Utförande: Mattias Berglund Foto: Chatrin Svensson |
Vaniljkokt rabarber och kardemumma och mascarpone
Recept källa: Coop recept
4 portioner
200 g rabarber
1 vaniljstång
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl strösocker
Mascarponecrème:
1 dl mascarpone
1 tsk stött kardemumma
1 msk honung
Ansa rabarbern och skär den i cirka 10 centimeter långa stavar.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön med vin, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och lägg i rabarberstavarna. Sjud 7-8 minuter.
Blanda mascarpone, kardemumma och honung till en jämn kräm.
Servera rabarbern ljummen eller kall i portionsskålar med en klick
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar