Jag tog receptet till knäcken från "Vinterns goda ting". Den blir lagom mjuk och fastnar inte i knäckformarna. Toppen!
Julstämning Foto: Chatrin Svensson |
Underbara M snodde vörtbrödsreceptet från "Bröd & marmelad från Rosendals trädgård" fast modifierade genom att byta ut degvätskan mot porter och kryddorna mot vörtmix. Det blev kanongott!
En doft av julen Foto: Mattias Berglund |
För den som är pysslig vill jag rekommendera Arkitekturmuseums pepparkakshusutställning. I år är det 20-årsjubileum. Själv brukar jag nöja mig med att gå dit och titta på de färdiga alstren, men för den som skulle vilja delta som utställare kan det vara tid att ta fram kreativiteten.
Årets tema:
"-Jag är hemma nu!
Om att vara hemmastadd eller rotlös."
Nedan några bilder från förra årets utställning på Arkitekturmuseét som inspiration. Temat då var Monster/Mönster.
Foto: Chatrin Svensson |
Foto: Chatrin Svensson |
Foto: Chatrin Svensson |
Foto: Chatrin Svensson |
Foto: Chatrin Svensson |
Intressant med pepparkakshusutställning (långt ord ). Känns dock lite som hets mot folkgrupp att ställa ut sådana godsaker , som man säkert inte får käka av heller.
SvaraRaderaSer ut som julen redan står för dörren hos er. Trevligt ! Själv har jag satt upp julkrubban samt 1 st adventsstjärna idag .
Önskar en fin måndag
Nä, man får inte nalla av bakverken på utställningen. Å andra sidan finns det ett café och en restaurang för att hålla borta kravallerna. :)
SvaraRadera